SEO - optimizacija za pretraživače

Optimizacija za pretraživače, u daljem tekstu SEO (Search engine optimization), predstavlja način na koji potencijalni klijenti otkrivaju Vaše proizvode i usluge koristeći pretraživače (i ne samo pretraživače). SEO je daleko najbolji način povećanja vidljivosti u pretraživačima i u dovođenju kvalitetnog saobraćaja na Vaš sajt.

Optimizacija za pretraživače, u daljem tekstu SEO (Search engine optimization), predstavlja način na koji potencijalni klijenti otkrivaju Vaše proizvode i usluge koristeći pretraživače (i ne samo pretraživače). SEO je daleko najbolji način povećanja vidljivosti u pretraživačima i u dovođenju kvalitetnog saobraćaja na Vaš sajt. Razmislite o korišćenju SEO usluga ukoliko:

  • želite da povećate konkurentnost Vaše firme u onlajn tržištu kroz detaljnu analizu konkurencije
  • želite da osvojite potencijalne klijente koji će daleko više kupovati/poručivati Vaše proizvode i usluge jer njih zanimaju proizvodi i/ili usluge koje nudite
  • želite da povećate posećenost Vašeg sajta, povećate broj prodaja i povećate povrat investicija (return on investment - ROI) sa detaljnom SEO strategijom

Pretraživači predstavljaju ulaz kroz koji mnogi potencijalni klijenti mogu da nađu Vašu firmu, Vaše proizvode i usluge. Plasiranje u top 10 pozicija za relevantne ključne reči je od krucijalne važnosti za svaku firmu koja želi da bude konkurentna u 21. veku.

Nakon implementiranja za Vas posebno skrojene, dobro istražene strategije, Vaša firma će osetiti masivan porast novih potencijalnih klijenata. NB SOFT poseduje stručne ljude, posvećene digitalnom marketingu, sa dokazanim uspehom u oblasti, koji će se pobrinuti da Vaše onlajn kampanje budu uspešne i profitabilne.

Pre početka svake kampanje, zajedno sa Vama dogovaramo ciljeve - povećanje konverzija, potencijalnih klijenata, prodaje, povećanje ciljane posete, povećanje u rangiranju za određene pojmove.

Koraci koje preduzimamo pri optimizaciji Vašeg sajta:

Kampanja koju sprovodimo se sastoji iz četiri (4) faze:

Pregled sajta - detaljna analiza
Strategija
Optimizacija
Mesečna optimizacija sajta

1. Pregled sajta

Prvi korak predstavlja detaljna analiza Vašeg web sajta. Želimo da spoznamo i shvatimo svaki detalj Vašeg sajta kako bi na najbolji mogući način iskoristili sve Vaše prednosti i poboljšali postojeće mane. Naš tim će takođe analizirati Vašu firmu, Vaše konkurente i Vaše kllijente i identifikovati sve strategije i izazove za dalju kampanju.

Zadaci:

- Sastanak (onlajn putem Google Hangouts-a, Skype-a ili uživo) – cilj je analiza Vaše firme, konkurencije, klijenata, definisanje svih ciljeva

- Kompletna analiza web sajta

- Analiza web sajtova konkurencije

- Istraživanje ključnih reči, analiza i selekcija

- Analiza trenutnog stanja u analitici (Google Analytics ili ma koji drugi alat koji je u Vašoj upotrebi)

- Pregled kanala socijalnih medija

- Identifikovanja baznih mera

2. Strategija

Tokom ove faze ćemo razviti detaljnu strategiju optimizacije, sadržaja i konverzija, kako bi dostigli ciljeve koji su zacrtani u prethodnom koraku.

Zadaci:

- Brainstorming

- Razvoj osnovnog izveštaja

- Razvoj strategije sadržaja

- Razvoj strategije optimizacije

- Razvoj strategije sticanja web sajt autoriteta

- Postavljanje ciljeva (posete, primarne konverzije, sekundarne konverzije)

- Identifikovanje svih ključnih fraza i određivanje svih odgovarajućih sletnih strana

- Identifikovanje ključnih mera za uspeh (postavka ciljeva u analytics, user flow, itd)

- Razvoj strategije sadržaja za 3 do 6 meseci unapred

3. Optimizacija

Svrha optimizacije Vašeg sajta i svih sletnih stranica jeste prilagođavanje za ljude i za pretraživače kroz precizno sprovođenje prethodno odobrenih strategija.

Zadaci:

- Pregled odobrene strategije

- Izvođenje strategije

- Interne kontrole i provera kvaliteta

- Podešavanje Google Analytics-a i ostalih alata (npr: Crazy Egg)

4. Mesečna optimizacija sajta

Jednom kada je Vaš web sajt pravilno optimizovan na njemu se mora nastaviti sa radom kako bi rastao i povećavao svoj autoritet.  Svrha mesečne optimizacije sajta je povećanje autoriteta sajta u očima pretraživača (ali i ljudi). Pravilno optimizovan web sajt sa jakim autoritetom će se uvek dobro pozicionirati u pretraživačima. Ipak, naš cilj je veći od visokih rangiranja. Mi želimo da Vi imate veću prodaju Vaših usluga i proizvoda.

Zadaci:

- Nastavak sprovođenja strategije

- Kreiranje strateškog sadržaja (npr: video materijal, blog objave, objave na gostujućim blogovima i stranama, infografike, videografike, razvoj widgeta, itd)

- Optimizovanje strateškog sadržaja (bilo da je on na samom web sajtu ili van njega /offsite/)

- Akvizicija linkova

- AB testiranje

- Kvalitativna analiza

Pozovite nas radi više informacija.

Imate pitanje?

Bez brige. Budite slobodni da nas kontaktirate! :)